Usuń konto Swiss Activities

Możesz usunąć konto bezpośrednio w aplikacji Swiss Activities albo poprosić o usunięcie mailowo. Samo odinstalowanie aplikacji z urządzenia nie powoduje usunięcia konta.

Usuwanie konta w aplikacji

  1. Otwórz aplikację Swiss Activities i zaloguj się.
  2. Otwórz Profil, a następnie stuknij swoje zdjęcie profilowe lub Ustawienia.
  3. Stuknij kartę profilu, aby otworzyć Moje dane. Przewiń w dół i stuknij podkreślone „tutaj” w zdaniu o usuwaniu konta.
  4. Potwierdź przyciskiem Usuń. Zostaniesz wylogowany, gdy tylko usunięcie zostanie przetworzone.

Nie masz dostępu do aplikacji?

Wyślij prośbę o usunięcie na adres [email protected] z adresu e-mail powiązanego z Twoim kontem. Nie przesyłaj nam haseł, kodów jednorazowych ani danych płatniczych. Przed realizacją prośby możemy poprosić Cię o potwierdzenie, że konto należy do Ciebie.

Po zweryfikowaniu Twojej tożsamości rozpatrzymy wniosek o usunięcie konta w ciągu 30 dni i potwierdzimy jego realizację e-mailem.

Poproś o usunięcie konta

Dane, które zostaną usunięte lub zanonimizowane

  • Twoje konto logowania Swiss Activities zostanie usunięte. Dane profilowe, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail oraz numer telefonu, zostaną usunięte lub zanonimizowane, o ile nie są już potrzebne.
  • Ustawienia aplikacji i zapisane dane osobowe powiązane wyłącznie z Twoim kontem, na przykład zniżki, osoby towarzyszące i zapisane listy, zostaną usunięte lub zanonimizowane.
  • Wpisy i dane pomocy technicznej powiązane z kontem zostaną usunięte, zanonimizowane lub odłączone od profilu publicznego, o ile nie musimy ich przechowywać z jednego z powodów wymienionych poniżej.

Dane, które musimy przechowywać

Usunięcie jest trwałe. Przechowujemy wyłącznie dane, które są nadal niezbędne w związku z otwartą transakcją, bezpieczeństwem lub wypełnieniem obowiązku prawnego:

  • Dokumentacja rezerwacji, faktur, zwrotów, płatności i podatków może być przechowywana nawet do 10 lat, jeśli wymaga tego szwajcarskie prawo rachunkowe lub podatkowe.
  • Dane niezbędne w związku z otwartą rezerwacją, obciążeniem zwrotnym, dochodzeniem w sprawie oszustwa, sporem lub roszczeniem prawnym są przechowywane wyłącznie przez obowiązujący okres rozpatrywania lub przedawnienia.
  • Anonimowe lub zbiorcze informacje, których nie można już przypisać do Ciebie, mogą być przechowywane.

Zanim usuniesz konto

Usunięcie konta nie anuluje istniejącej rezerwacji. Jeśli masz jeszcze otwartą rezerwację, zwrot lub reklamację, skontaktuj się najpierw z obsługą klienta. Po usunięciu konta nie da się go przywrócić.

Przeczytaj politykę prywatności Swiss Activities

Nie przegap już żadnych aktywności

Subskrybuj newsletter i otrzymaj Travel Tips, pomysły na twój wolny czas oraz przewodniki po Szwajcarii.

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA. Mają zastosowanie Polityka prywatności i Warunki użytkowania Google.